Cercle te sterk voor Club Brugge in Beker van België

(Belga) Club Brugge heeft zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. In de achtste finales ging Club in de Brugse stadsderby met de billen bloot tegen rode lantaarn Cercle Brugge: 0-1. Eidur Gudjohnsen scoorde na acht minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

AA Gent en Lokeren bleken niet bij machte om te scoren in de Oost-Vlaamse derby. Na zowel 90 als 120 minuten stond er in het Ottenstadion 0-0 op het bord, waarna strafschoppen uitsluitsel moesten brengen. Daarin toonden de Buffalo’s zich het koelbloedigst: 4-2 Ook in Zulte Waregem-Charleroi moesten er strafschoppen aan te pas komen. Na 120 minuten stond er 2-2 op het bord aan de Gaverbeek, in de strafschoppenreeks trok Essevee met 4-2 aan het langste eind. Het duel tussen de tweedeklassers Westerlo en Sint-Truiden werd een waar spektakelstuk in het Westelse Kuipje (5-5). Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord, daarna maakten beide ploegen er een doelpuntenkermis van. In de strafschoppen maakte STVV het met 2-4 knap af. Tweedeklasser Oostende haalde het op de Freethiel verrassend vlot met 0-3 van promovendus Waasland-Beveren, dat tot overmaat van ramp Wesley Sonck zag uitvallen met een blessure. Eerder op de avond knikkerde KV Kortrijk Bergen uit het toernooi (1-0). Dinsdag plaatste competitieleider Anderlecht zich als eerste voor de kwartfinales van de Beker. Paars-wit haalde het na verlengingen met 2-0 van KV Mechelen. Donderdag staat de laatste achtste finale op het programma. Daarin neemt Racing Genk het in eigen huis op tegen Standard. (BRUNO FAHY)