Cercle wint in Beker van België, Kortrijk speelt gelijk

(Belga) In de heenwedstrijden van de kwartfinales van de Beker van België heeft Cercle Brugge woensdag met 2-1 gewonnen van tweedeklasser Oostende. KV Kortrijk speelde 0-0 gelijk bij tweedeklasser Sint-Truiden.

Mushaga Bakenga zorgde in de 25e minuut voor een 1-0 ruststand in Brugge. Tien minuten voor tijd verdubbelde Gregory Mertens de voorsprong van op de penaltystip. In de slotminuut schonk Niels De Schutter Oostende toch nog een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Bakenga had de meest opvallende actie van de wedstrijd in huis. In de 68e minuut nomineerde hij zichzelf voor de misser van het jaar. Voor een leeg doel hoefde de Noorse spits alleen nog maar binnen te trappen, maar hij trof de paal. In Sint-Truiden – KV Kortrijk viel er helemaal niets te beleven en was 0-0 dan ook de logische uitslag. Dinsdag al speelde AA-Gent 1-1 gelijk tegen RSC Anderlecht. Donderdag geven Zulte Waregem en Racing Genk elkaar partij. . (KURT DESPLENTER)