Champions League – Al dertien clubs zeker van plaats in achtste finales

(Belga) Na de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League zijn al dertien van de zestien achtste finalisten bekend. Gisteren staken Real Madrid, AC Milaan, Borussia Dortmund, Arsenal, Schalke 04 en Paris Saint-Germain hun ticket op zak. Porto, Malaga, Shakhtar Donetsk, Bayer München, Valencia, Barcelona en Manchester United deden dat eerder al.

Spanje levert met Barcelona, Real Madrid, Malaga en Valencia een kwart van de achtste finalisten. Duitsland blijft met Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04 ook goed vertegenwoordigd. Net als vorig jaar ontbreekt het Engelse Manchester City bij de laatste zestien. Het team van kapitein Vincent Kompany kwam gisteren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Madrid. Kompany maakte de 90 minuten vol. Bij Arsenal werkte Thomas Vermalen op de linkerflank 90 minuten mee aan de kwalificatie. De Gunners wonnen met 2-0 van Montpellier. Steven Defour werd in de 66e minuut vervangen bij Porto, dat ook voor de 3-0 zege tegen Dynamo Zagreb al zeker was van de kwalificatie. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts speelden met Sint-Petersburg 2-2 gelijk tegen Malaga. Dat was niet voldoende om een kans op kwalificatie te behouden, omdat AC Milaan met 1-3 ging winnen bij RSC Anderlecht. Ook Ajax is na een 1-4 nederlaag tegen Dortmund zeker uitgeschakeld. Toby Alderweireld speelde de volledige wedstrijd. (DLA)