Champions League – Atlético blijft winnen, Chelsea haalt uit in Boekarest

(Belga) Atlético Madrid heeft dinsdag op de tweede speeldag in groep G van de Champions League in het Drakenstadion met 1-2 gewonnen bij FC Porto.

De Colombiaanse sluipschutter Jackson Martinez opende na een kwartier de score voor de thuisploeg, waar Steven Defour aan de aftrap verscheen. Na de pauze lukt Atlético-verdediger Godin de gelijkmaker voor de bezoekers, met Thibaut Courtois in doel. Toby Alderweireld bleef opnieuw de hele wedstrijd op de bank. In de slotfase zorgde Turan voor de 1-2. Eerder op de avond kwam Zenit Sint-Petersburg niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Austria Wien, nadat het een hele tweede helft met tien verder moest na de uitsluiting van Axel Witsel. Nicolas Lombaerts speelde wel 90 minuten bij Zenit. In groep E boekte Chelsea, zonder de gepasseerde Kevin De Bruyne en de geblesseerde Eden Hazard, een overtuigende 0-4 zege uit bij Steaua Boekarest, waardoor de thuisnederlaag van de openingsspeeldag tegen Bazel meteen vergeten is. Bazel ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Schalke 04. In groep F pakte Arsenal, met Thomas Vermaelen 90 minuten op de bank, zes op zes na een 2-0 zege tegen Napoli, waar Dries Mertens op het uur mocht invallen. Arsenal had genoeg aan vroege goals van Mesut Özil, zijn eerste voor de Gunners, en Olivier Giroud. Borussia Dortmund was in het Westfalenstadion een klasse te sterk voor Olympique Marseille (3-0). FC Barcelona behoudt in groep H het maximum na een 0-1 zege uit bij Celtic. Ajax en een zwak AC Milan speelden 1-1 gelijk. (Belga)