Champions League – Real Madrid verovert “La Decima” ten koste van Atletico

(Belga) Real Madrid heeft na twaalf jaar wachten eindelijk “La Decima” op zak. In het Estadio da Luz in Lissabon versloeg de Koninklijke in de finale van de Champions League stadsgenoot Atletico, met Thibaut Courtois en invaller Toby Alderweireld, met 4-1 na verlengingen.

De match begon in mineur voor Atletico, dat al na 9 minuten topschutter Diego Costa (andermaal) zag uitvallen met een blessure. Diego Simeone bracht Adrian in zijn plaats. In een gesloten eerste helft opende Godin in minuut 36 de score. Casillas kwam onoordeelkundig uit bij een vrije trap, waarna de verdediger kon scoren met het hoofd. Na de pauze voerde het Real van Ancelotti de druk op. Ronaldo en Bale kregen kansen maar faalden in de afwerking. Atletico, waar Alderweireld inviel in minuut 83, leek op weg naar de zege tot Sergio Ramos in de 93e minuut na een hoekschop de gelijkmaker binnenkopte. In de tweede verlenging trok Real het laken helemaal naar zich toe. Eerst kopte Bale na een rush van Di Maria de 2-1 binnen, vlak voor tijd trapte Marcelo de 3-1 tegen de netten. Ronaldo scoorde in de toegevoegde tijd nog van op de stip. Real is zo voor de tiende keer eindwinnaar van de beker met de grote oren. Atletico won de trofee nog nooit. De roodwitten pakten vorige week wel de Spaanse titel. Courtois en Alderweireld missen zo de kans om naast Eric Gerets (in 1988 met PSV) en Daniel Van Buyten (in 2013 met Bayern München) op het selecte lijstje te komen van Belgische winnaars van de Champions League (Europacup I). (Belga)