Champions League – RSC Anderlecht kaapt een punt weg in Parijs

(Belga) RSC Anderlecht heeft dinsdagavond in zijn vierde groepswedstrijd in de Champions League 1-1 gelijkgespeeld bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. In dezelfde groep C won het Griekse Olympiakos met 1-0 van het Portugese Benfica.

Ook in Parijs begon PSG met Zlatan Ibrahimovic, twee weken geleden in Brussel goed voor vier doelpunten, in de basiself. Edinson Cavani, ook trefzeker in het Astridpark, zat wegens een blessure niet in de kern. Bij Anderlecht kreeg verloren zoon Anthony Vanden Borre opnieuw een basisplaats op de rechtsachter. Paarswit begon beter aan de match dan in de heenwedstrijd, en in de eerste twintig minuten kwam PSG niet tot uitgespeelde kansen. De Anderlecht-verdediging toonde zich ook daarna erg secuur en zo ging het naar een 0-0 ruststand. In de tweede periode mocht de Belgische landskampioen zelfs even dromen van een stunt. Demy De Zeeuw zorgde in minuut 68 na mooi samenspel en op assist van Sasha Kljestan voor een 0-1-voorsprong. Twee minuten later al stelde Zlatan Ibrahimovic evenwel orde op zaken met een intikker, nadat hij eerst de paal geraalt had. Tien minuten voor tijd opnieuw een tegenvaller voor de Brusselaars, na een handsbal kreeg Sasha Kljestan rood. In de laatste tien minuten werd het pompen of verzuipen, maar RSCA hield stand. In groep C is PSG ondanks het puntenverlies nog steeds leider met 10 punten. Olympiakos is met 7 punten tweede, voor Benfica (4) en Anderlecht (1). . (Belga)