Champions League voetbal – Real Madrid voorbij tien United-spelers naar kwartfinales

(Belga) Real Madrid heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het versloeg Manchester United met 1-2, nadat de heenwedstrijd op 1-1 was geëindigd. Real kon pas afstand nemen toen de Engelsen met tien vielen. Borussia Dortmund plaatste zich vlot na een 3-0 overwinning tegen Shakhtar Donetsk, de heenwedstrijd eindigde op 2-2.

Bij Manchester United stond Ryan Giggs aan de aftrap voor zijn duizendste wedstrijd in zijn carrière, Wayne Rooney begon op de bank. Het was een eerste helft met veel slordigheden, waarin de beste kansen voor Manchester United waren. De tweede periode was nog maar net op gang getrapt of United kwam al op voorsprong. Na wat geharrewar voor doel trok Nani de bal voor, waar Sergio Ramos de bal in eigen doel tikte. Iets voor het uur ging Nani met het been hoog en gestrekt in op Alvaro Arbeloa, de Portugees kreeg een rode kaart onder de neus geduwd. José Mourinho gooide Luka Modric in de strijd en de Kroaat stelde niet teleur. Na een mooie actie knalde hij de bal via de paal in doel. Madrid bleef hoog druk zetten, Gonzalo Higuain zette de bal voor en Cristiano Ronaldo gleed de bal in doel. Borussia Dortmund kwam na een half uur op voorsprong tegen Donetsk na een rake kopbal van de Braziliaanse centrale verdediger Felipe Santana, na een hoekschop van Mario Götze. Enkele minuten later verdubbelde diezelfde Götze de score. Op het uur scoorde Jakub Blaszczykowski de 3-0. . (BVV)