Charleroi wint in eerbetoon aan overleden Rasmus Larsen

Charleroi is met een 81-82 uitzege bij Oostende begonnen aan de halve finales van de play-offs (best of 5). Bij de rust stond het 36-43 in een wedstrijd die in het teken stond van de overleden Charleroi-speler Rasmus Larsen.

Het eerste halvefinaleduel tussen Oostende en Charleroi, oorspronkelijk voorzien op woensdag, was uitgesteld wegens het plotse overlijden van de 20-jarige Rasmus Larsen. In de Sleuyter Arena droegen beide teams net als vele supporters T-shirts met daarop ‘Rasmus’, de afbeelding van Larsen en zijn rugnummer 23. De spelers van de kustploeg hadden een witte roos bij zich bij het betreden van de zaal en gaven die aan hun Henegouwse collega’s. Beide ploegen eerden Larsen, van wie een portret werd getoond, met een minuut stilte.

‘Alles geven’

De landskampioen kreeg bijzonder gemotiveerde bezoekers tegenover zich. Al snel keken de Oostendenaren tegen een tienpuntenkloof aan. Djordjevic en co. gingen na twee kwarts rusten met een achterstand van zeven punten. In het derde kwart haalde Oostende, aangevoerd door J.P Prince (19 punten), zijn achterstand op. Het werd zelfs 57-56. Toch eindigde het derde kwart op 60-63. Dario Gjergja, coach van de thuisploeg, werd nog van het veld gestuurd. Charleroi, dat kon rekenen op een trefzekere Andre Collins (19 punten), hield stand in het vierde kwart.

“De ouders van Rasmus hadden ons gevraagd alles te geven, ik ben dan ook fier dat de spelers dat gedaan hebben”, verklaarde Charleroi-coach Jacques Stas voor de camera van Proximus 5.

De tweede wedstrijd wordt zondag in Charleroi gespeeld, de derde volgende week woensdag in Oostende. Als er nog geen beslissing is gevallen, volgen er bijkomende duels in Charleroi op vrijdag 22 mei en in Oostende op zondag 24 mei. In de andere halve finale leidt Bergen met 0-1 tegen Aalstar. Donderdag verloren de Oost-Vlamingen thuis met 65-69 van de Henegouwers.