Charleroi zet trainer aan de deur

© Belga

De Schot Tommy Craig mag uitkijken naar een andere club.

De Schot Tommy Craig mag uitkijken naar een andere club. Charleroi, dat gisteren nog met 3-0 verloor van KRC Genk in play-off 2, besloot het contract in onderling overleg met de coach onmiddellijk te ontbinden.
De Carolo’s hadden alle moeite om bij de eerste veertien van de reguliere competitie te geraken en ook in play-off 2 doen ze het met een nul op twaalf allesbehalve schitterend.

Craig, die aan het begin van het seizoen Stéphane Demol opvolgde, was in het verleden al eens aan de slag bij Charleroi. Vorig seizoen was hij de assistent van John Collins, die het ook maar een jaar kon trekken onder het bewind van de ambitieuze Bayats.

De slechte resultaten zullen de spreekwoordelijke druppel geweest zijn voor Craig, want de abominabele positie van Charleroi kan met nog maar twee matchen te spelen nooit meer goedgemaakt worden.

Op de website van Charleroi staat te lezen dat de assistenten van Craig, Tibor Balog en Mario Notaro, de club tot het einde van het seizoen zullen leiden. Met matchen tegen Standard en Germinal Beerschot zal het voor de vervangers moeilijk zijn om nog punten uit de brand te slepen.

Over een opvolger is nog niets bekend. Craig is de achtste trainer die dit seizoen door een eersteklasser de laan wordt uitgestuurd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier