Charleroi zwaar onderuit in openingswedstrijd Eurocup

(Belga) Spirou Charleroi heeft woensdag zijn eerste wedstrijd in groep B van de Eurocup basketbal (ULEB) verloren. De Karolo’s gingen met 93-75 (rust: 55-38) onderuit in en tegen het Bulgaarse Academica Sofia.

Onder leiding van coach Giovanni Bozzi hield Charleroi in het eerste kwart tot 17-17 gelijke tred, maar nadien schakelde Sofia een versnelling hoger. Op het einde van het eerste kwart was de tussenstand 26-19. De Bulgaarse trein stond op de rails en stoomde in het tweede kwart door. Aan de rust stond het dan ook 55-38 in het voordeel van de Oost-Europeanen. In het derde kwart bouwde Academica zijn voorsprong verder uit met 24-18. Charleroi slaagde er in het vierde kwart in om wat van zijn achterstand weg te werken, maar het verschil was te groot om zich nog terug in de wedstrijd te kunnen knokken. De Amerikaan Mohamed Abukar eindigde de wedstrijd als topscorer met 23 punten. Derrick Allen en Jekel Foster waren met elk 17 punten de topschutters bij Charleroi. In dezelfde groep neemt het Spaanse Bilbao het woensdagavond nog op tegen Buducnost uit Montenegro. (NICOLAS LAMBERT)