Charles Martin verovert IBF-titel bij zwaargewichten, Deontay Wilder behoudt WBC-gordel

De Pool Artur Szpilka (R) tegen Amerikaan Deontay Wilder © AFP

De Amerikaanse bokser Charles Martin heeft de IBF-wereldtitel bij de zwaargewichten behaald. Landgenoot Deontay Wilder verdedigde met succes zijn WBC-titel bij de zwaargewichten.

De Amerikaanse bokser Charles Martin heeft de IBF-wereldtitel bij de zwaargewichten behaald. Hij versloeg zaterdag de Oekraïner Vyacheslav Glazkov in Brooklyn, waar Martins landgenoot Deontay Wilder met succes zijn WBC-titel bij de zwaargewichten verdedigde.

Oekraïner Vyacheslav Glazkov tegen Amerikaan Charles Martin (R)
Oekraïner Vyacheslav Glazkov tegen Amerikaan Charles Martin (R)© AFP

Martin, goed voor 23 zeges en één onbesliste kamp, domineerde de eerste twee rondes tegen Glazkov. De Oekräiner liep in de derde ronde een blessure op aan de rechterknie, waarna de scheidsrechter besliste de kamp stil te leggen. Glazkov leed zo zijn eerste nederlaag in 23 kampen.

De IBF-titel bij de zwaargewichten was vacant. De Brit Tyson Fury moest de titel inleveren omdat hij een duel tegen Glazkov, de door de IBF aangeduide challenger, weigerde en verkoos het nogmaals op te nemen tegen de de onttroonde Vladimir Klitschko.

Fury zorgde op 28 november voor een verrassing door in Düsseldorf Klitschko te verslaan op punten. Hij nam zo de WBA-, IBF- en WBO-wereldtitels bij de zwaargewichten over van de Oekraïner, die sinds 2004 ongeslagen was.

In Brooklyn slaagde Wilder er zaterdag in zijn WBC-gordel te behouden. In de negende ronde mepte hij de Pool Artur Szpilka knock-out. Wilder, die voor de derde keer zijn WBC-titel verdedigde, is nog ongeslagen in 36 kampen. Szpilka leed zijn tweede verlies, tegenover 20 zeges. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier