Charline Van Snick keert op 13 september terug in competitie

© Image Globe

Judoka Charline Van Snick staat op 13 september tijdens de Grote Prijs van het Kroatische Zagreb terug op de tatami.

Dat meldt ze op Twitter.

Positieve dopingtest

Van Snick, die na een trainingsstage in Brazilië een stage bij judoclub Sankaku in Slovenië afwerkte, stond gedurende meer dan een jaar gedwongen aan de kant. De judoka testte in augustus vorig jaar positief op cocaïne tijdens het WK in Rio de Janeiro, waar ze brons veroverde in de klasse tot 48 kilogram.

De Luikse, die in 2012 brons behaalde op de Olympische Spelen van Londen, ontkende verboden producten te hebben gebruikt en ging op 14 december in het gezelschap van haar advocaat haar zaak bepleiten op de zetel van de Internationale Judobond (IJF) in Boedapest.

De IJF kende echter geen genade en legde de Luikse begin januari een schorsing van twee jaar op, de maximale sanctie. De schorsing ging in op 15 oktober 2013.

Het TAS maakte begin juli echter deze schorsing ongedaan. Volgens het Sporttribunaal was het ‘waarschijnlijk’ dat ze het slachtoffer werd van sabotage en dus onschuldig is, zoals ze steeds zelf heeft volgehouden. Haar bronzen WK-medaille kreeg Van Snick echter niet terug. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier