Chisora en Haye riskeren levenslange schorsing voor knokpartij

© AFP

Chisora ging op een persconferentie na een bokskamp in de clinch met zijn landgenoot.

De Britse boksbond sluit niet dat Dereck Chisora (28) en David Haye (32) levenslang geschorst worden voor hun knokpartij in München, na de WBC-titelwedstrijd bij de zwaargewichten tussen Chisora en de Oekraïner Vitali Klitschko.
“Dat is een mogelijkheid. Ze kunnen ook een boete krijgen, tijdelijk geschorst worden, of hun licentie kwijtspelen”, zei algemeen secretaris Robert Smith aan BBC Radio 5.

Vechtpartij in perszaal
Chisora, die het WBC-titelgevecht verloor van Klitschko, ging op de persconferentie na de kamp in de clinch met zijn landgenoot. Bekijk de beelden.

De in Zimbabwe geboren Brit werd zondag verhoord maar is opnieuw vrijgelaten door de Duitse politie, die ook nog Haye wil spreken. De voormalige WBA-kampioen zou echter al naar Groot-Brittannië zijn teruggekeerd.

Haye heeft geen licentie meer

“We onderzoeken het gedrag van Chisora voor, tijdens en na zijn gevecht tegen Klitschko”, laat de Britse boksbond weten in een verklaring. “Chisora kan gestraft worden volgens artikel 25 (wangedrag). David Haye heeft geen licentie bij ons en valt dus niet meer onder onze rechtspraak.”

Chisora zal alvast zeker moeten verschijnen voor de disciplinaire commissie, aldus nog Smith. Haye is gestopt als bokser, maar de Britse boksbond kan beslissen hem een licentie te weigeren als hij toch opnieuw zou willen kampen.

“Heel teleurgesteld en bedroefd”
Smith noemde het gedrag van zijn landgenoten één van de zwartste momenten in de Britse boksgeschiedenis.

“Ik ben heel teleurgesteld en bedroefd dat ik in de sport waarvan ik hou hiermee te maken krijg. Ik moet eerst spreken met de Duitse boksbond en de Duitse politie, en daarna gepaste maatregelen nemen.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier