Christian Benteke vrijgesproken van betrokkenheid bij carjacking

© Belga

Tegen de Rode Duivel was een celstraf van een jaar geëist.

Christian Benteke, spits van Aston Villa en de Rode Duivels, is door de correctionele rechtbank van Luik vrijgesproken van betrokkenheid bij een carjacking in Luik in november 2011. Tegen Benteke (21) was een celstraf van een jaar geëist.

Carjacking

Benteke werd ervan verdacht in november 2011 te hebben deelgenomen aan een carjacking. De spits, die toen nog voor KRC Genk speelde, werd in Luik opgepakt na een scène die veel weg had van een strafexpeditie.

Aan de oorsprong van de zaak ligt de verkoop van een wagen die in Parijs was gestolen. De verkoper beweerde de oorsprong van die wagen niet te kennen.

De koper, geholpen door enkele vrienden onder wie Benteke, organiseerde een ‘bezoek’ aan de verkoper om de toestand op te helderen. De verkoper werd in een Luikse straat door drie mannen aangevallen en met geweld uit zijn auto gezet.

Die verkoper beweerde dat Benteke aanwezig was op de plaats van de feiten, want hij zou aanvaard hebben ze te vervoeren.

Niet actief betrokken De spits heeft echter altijd ontkend dat hij bij de feiten betrokken was.

Zijn verdediging pleitte onschuldig, omdat de voetballer niet vrijwillig en bewust deelnam aan de carjacking. De rechter volgde die redenering. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier