City wint derby tegen Manchester, ondanks own-goal Vincent Kompany

(Belga) Op de 32e speeldag in de Engelse Premier League is Manchester City maandag met 1-2 gaan winnen bij stadsgenoot United. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Kapitein Vincent Kompany speelde de volledige wedstrijd voor City en scoorde ook, maar dan wel in eigen doel.

Nadat James Milner in de 52e minuut City op voorsprong gebracht had, kwam de 1-1 in de 58e minuut op naam van Kompany. Op een vrije trap kopte United-verdediger Phil Jones via de rug van de Rode Duivel in doel. In de 79e minuut dwong Sergio Aguëro met een prachtig doelpunt alsnog de zege af. De ingevallen Argentijn stormde met de bal aan de voet voorbij drie verdedigers van United het strafschopgebied in en schoot hard en hoog raak. In de stand blijft City tweede, op respectabele afstand van United. Het verschil tussen de twee stadsgenoten is nog altijd twaalf punten. . (Belga)