Clijsters en Henin spelen exhibitiewedstrijd voor EU-voorzitterschap

© Belga

Het topduel is tevens een poging om het wereldrecord van de drukst bijgewoonde tenniswedstrijd aller tijden te breken.

Tennissters Kim Clijsters en Justine Henin spelen op 8 juli 2010 de exhibitiewedstrijd ‘Best of Belgium’ in het Koning Boudewijnstadion in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie.

“Dit wordt een wedstrijd voor de hele wereld, met de twee kroonjuwelen die het beste zijn wat België te bieden heeft”, zei een enthousiaste premier Yves Leterme toen hij het nieuws bekendmaakte op een persconferentie.

Het Belgische tennisduel moet het hoogtepunt worden van de eerste week van het Belgische EU-voorzitterschap. Dat gaat op 1 juli van start en om dat te vieren zullen er verschillende evenementen plaatsvinden.

De match maakt deel uit van een heuse feestavond die begint met een openingsceremonie. Daarna volgt drie kwartier muziek met Belgische artiesten waarvan de namen nog bekendgemaakt moeten worden. Na de wedstrijd, die ongeveer een anderhalf uur zal duren, volgt een tweede reeks concerten. De avond wordt uiteindelijk afgesloten met vuurwerk.

Recordpoging

Organisator Bob Verbeeck hoopt het evenement ook af te sluiten met een nieuw record. Als hij 40.000 toeschouwers kan lokken, breekt hij het wereldrecord van de drukst bijgewoonde tenniswedstrijd aller tijden.

Het huidige record bedraagt 30.472 toeschouwers en werd gevestigd tijdens een exhibitiewedstrijd in 1973 tussen Billy Jean King en Bobby Riggs, die destijds de aandacht trok met zijn opmerkingen over het “minderwaardige” vrouwentennis.

Die ‘Battle of the Sexes’ betekende een grote boost voor het vrouwentennis. Verbeeck hoopt dan ook dat Billy Jean King in juli in het stadion zal aanwezig zijn, misschien wel als scheidsrechter.

Tickets

Wie wil gaan kijken, kan tickets van bestellen via www.best-of-belgium.be of via het nummer van Tele Ticket Service (070 345 345). In totaal worden er 34.000 tickets ter beschikking gesteld van het publiek voor 20 of 25 euro.

De andere zesduizend kaartjes zullen verdeeld worden onder de voltallige Europese Commissie, leden van het Europees Parlement en andere Europese staats -en regeringsleiders.

De zenders VTM en RTL zullen de wedstrijd uitzenden. In totaal zullen 160 landen, waaronder China en de Verenigde Staten, het topduel op de buis brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier