Clijsters neemt afscheid van tennis met zege tegen Venus Williams

© Belga

Op de “Kim’s Thank You Games” won de 29-jarige Limburgse het duel tegen Venus Williams met tweemaal 6-3.

Kim Clijsters heeft in het Sportpaleis van Antwerpen met een zege tegen de Amerikaanse Venus Williams afscheid genomen van haar tenniscarrièrre. De 29-jarige Limburgse won het duel tussen twee voormalige nummers een van de wereld met tweemaal 6-3.

‘Geen spijt’

“Ik heb helemaal geen spijt dat ik op 29 augustus op het US Open een definitief punt achter mijn carrière zette”, verklaarde de 29-jarige Kim Clijsters op de persconferentie kort voor aanvang van de “Kim’s Thank You Games” in het Sportpaleis van Antwerpen. “Ik heb altijd mijn eigen ideeën, mijn intuïtie gevolgd. Vandaag kan ik constateren dat dat me toch vrij ver gebracht heeft.”

“Ik ben mijn nieuwe leven al gewoon. Er is al een zekere routine en dat bevalt me wel. Al kwam Filip Dewulf me wel vaak lastig vallen voor het boek dat hij over me schreef. Ik lach er nu wel mee, maar er is effectief veel tijd ingekropen. Bang om me te vervelen, ben ik niet. Er is veel meer in het leven dan alleen maar tennis. Ik hou van koken, tuinieren, lezen, het huis decoreren, de kerstboom zetten, gaan lopen of mountainbiken, squash spelen met mijn vrienden…. In yoga heb ik ook al veel vooruitgang geboekt. Vergeet ook niet dat ik vooral een tweede kind wil.”

“Als er zich een nieuwe uitdaging aandient, zal ik daar wel op ingaan, maar alleen als ik weet dat ik een goed figuur kan slaan. Dat is momenteel niet het geval. Coachen ga ik nu zeker niet full time doen, maar waar ik kan, wil ik Kirsten Flipkens wel helpen. Ik begeleid haar op sommige toernooien, als sparringpartner en raadgeefster. Maar ik ben niet iemand die graag richtlijnen uitdeelt. Dat ligt niet in mijn aard.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier