Club Brugge alleen leider na 1-3 zege in Bergen

(Belga) Club Brugge is zondag met een 1-3 zege in Bergen alleen leider in de Belgische eerste klasse geworden. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Bergen speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien. Verdediger Jeremy Sapina, die ook vorige week al rood kreeg tegen Anderlecht, moest in de 22e minuut naar de kant.

Mémé Tchité opende de score voor Brugge in de 60e minuut. Vijf minuten later bracht Mustapha Jarju Bergen van op de penaltystip langszij. In de 78e minuut werd het 1-2. Een schot van Victor Vazquez ging via het lichaam van Maxime Lestienne in doel. Vijf minuten voor tijd legde Carlos Bacca de eindstand vast. Met dertien punten heeft Club Brugge in de stand twee punten voor op landskampioen RSC Anderlecht en drie op Standard, AA Gent en Zulte Waregem. Bergen is met vijf punten elfde. . (DCM)