“Club Brugge doet mee tot het eind, wees daar maar zeker van”

© Belga

Jan Van Winckel, fysiektrainer bij Club Brugge, is er zeke van dat zijn club tot het einde zal meestrijden voor de tweede plaats.

Jan Van Winckel, fysiektrainer bij Club Brugge, is er zeker van dat zijn club tot het einde zal meestrijden voor de tweede plaats.

“We zijn bijna aan het einde van een heel lang seizoen en van alle ploegen hebben we het meest gevoetbald. We houden statistieken bij over onze doelpunten en daaruit blijkt dat we dubbel zoveel doelpunten in de tweede helft maken en daarvan zelfs bijna 30 procent in het laatste kwartier. Het verschil hebben we dus vaak pas op het einde kunnen maken, en dat kan je niet als je niet over een topfitte spelersgroep beschikt”, klinkt het bij Van Winckel.

“Onze spelersgroep is al heel het seizoen in vorm, en ik ben er ook van overtuigd dat we dat het einde zullen blijven. Ik geef toe dat onze resultaten in play-off 1 niet zo goed zijn, maar dat geeft een vertekend beeld want we hebben wel heel goede matchen gespeeld.”

“Nog maar enkele weken geleden spelen we op Anderlecht verdiend gelijk. Daar staan we 2-0 achter en spelen we een uitstekende tweede helft. Twee weken geleden spelen we 90 minuten lang uitermate sterk tegen Gent. En nu zouden we plots met een immens probleem zitten? Dat klopt niet. We hebben genoeg kansen, enkel in de afwerking loopt het op dit moment te vaak mis. Ons rendement moet hoger”, geeft de fysiektrainer toe.

Mentale aspect

“Het is voorbarig om meteen de link te leggen met het mentale aspect. Een speler voelt inderdaad sneller vermoeidheid na een verloren wedstrijd, maar dat is ook logisch. Op training zijn de spelers wel scherp, zowel op mentaal als op fysiek vlak. De volgende drie matchen zijn daarom zeer belangrijk, en de conditie van deze groep is nog meer dan goed genoeg om dat tot een goed einde te brengen”, aldus Van Winckel.

“Of Kouemaha en Perisic uit vorm zijn? Spelers van hun kaliber hebben met een goal genoeg om opnieuw vertrokken te zijn. Ik lees dan dat in de media continu gerefereerd wordt naar mentale vermoeidheid. Dat strookt absoluut niet met de werkelijkheid. Op Anderlecht en thuis tegen Gent spelen we nog wervelend voetbal en nu zouden we plots niet meer kunnen voetballen. In die zin moeten we als technische staf verder kijken dan de waan van de dag en een eerlijke objectieve analyse maken. Club Brugge doet mee tot het eind voor de tweede plaats, wees daar maar zeker van”, besluit hij.

Gauthier Vervaeke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier