Club Brugge houdt drie punten thuis tegen Standard

(Belga) Club Brugge heeft zondagnamiddag op eigen veld met 4-2 gewonnen van Standard. Blauw-zwart verstevigt daardoor zijn leidersplaats in de tussenstand van de competitie. Met 16 op 18 telt Club nu al vijf punten meer dan eerste achtervolgers Anderlecht en AA Gent. Paars-wit komt zondagavond wel zelf nog in actie.

Club Brugge kwam tegen de Rouches al na vijf minuten op voorsprong via Bacca. Amper vijf minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Gonzalez zette een strafschop om na handspel van Club-kapitein Hoefkens. Halfweg de eerste periode kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Dit keer ging de bal aan de overkant op de stip na handspel van Jelle Van Damme, de aanvoerder van Standard. Refaelov liet de kans niet liggen. Mémé Tchite zette tien minuten voor de pauze de 3-1 ruststand op het scorebord. Na de kampwissel bleef de wedstrijd lange tijd op slot, tot invaller Biton in de slotminuut plots de aansluitingstreffer lukte voor Standard. Club reageerde evenwel meteen langs Bacca, die in de tweede minuut van de toegevoegde tijd zijn tweede van de middag scoorde en voor de 4-2 eindstand zorgde. Standard blijft door de nederlaag hangen op de vierde plaats, op zes punten van leider Club Brugge. Zondag staan met Anderlecht-Genk (18u) en Lokeren-Kortrijk (20u30) nog twee wedstrijden op het programma. (TSA)