Club Brugge verslaat Bergen, Cercle Brugge gelijk in degradatieduel

(Belga) Club Brugge heeft zaterdag op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van Bergen. Cercle Brugge schiet niet veel op met een 1-1 gelijkspel tegen Lierse en blijft afgetekend laatste.

Na de 1-7 zege op Beerschot vorige week kwam Club Brugge zaterdag tegen Bergen moeizaam op gang. Maxime Lestienne schoot op de lat, in de 32e minuut opende Carlos Bacca de score. De bedrijvige Lestienne scoorde in de 90e minuut de 2-0. In de stand staat Club 4e met 35 punten, op acht punten van Anderlecht. Het degradatieduel tussen Lierse en Cercle Brugge eindigde onbeslist: 1-1. Vlak na de pauze bracht Rachid Bourabia Lierse op voorsprong. Diezelfde Bourabia miste daarna de kans om de score op penalty te verdubbelen. Vlak voor het einde maakte Lukas Van Eenoo gelijk. Eidur Gudjohnsen en Niels Mestdagh kregen rood bij Cercle, dat met 13 punten laatste blijft op vier punten van Lierse. De Oost-Vlaamse derby tussen Lokeren en AA Gent eindigde op 2-2. Leko bracht Lokeren op voorsprong op vrije trap. In de 50ste minuut maakte Harbaoui de 2-0, maar met twee treffers bracht Mboyo Gent nog langszij. Abraham Kumedor maakte het enige doelpunt voor Charleroi tegen Beerschot AC. Op de Freethiel won Waasland-Beveren met 1-0 tegen Kortrijk na een doelpunt van Barak Badash. Eerder op de avond haalde Standard het met 0-2 bij KV Mechelen. Zondagnamiddag (14u30) trekt Racing Genk naar Zulte Waregem. Anderlecht en OH Leuven sluiten om 18u in het Constant Vanden Stock stadion de speeldag af. (BRUNO FAHY)