Club Brugge wint geladen topper tegen KAA Gent

(Belga) Club Brugge heeft zondag op de 20e speeldag van de Jupiler Pro League de geladen en felbevochten topper bij KAA Gent met 1-3 gewonnen.

Blauw-zwart, met Mémé Tchité in de basis, kwam in de achtste minuut ei zo na op achterstand in de Ghelamco Arena, waar de supporters van de rivaliserende clubs voor schermutselingen zorgden. Een kopbal van Neto vloog net over de kooi van Ryan. Maar Sobota bracht de score in de 10e minuut op 0-1, na een mooie steekpass van Vazquez. De Gentenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, wat loonde in de 31e minuut. Pedersen nette een voorzet van de kwieke Soumahoro. Acht minuten na de rust maakte Sobota zijn tweede doelpunt van de avond. Meunier zette zich door op de rechterflank, zette voor en via Zukanovic kwam de bal bij de Pool terecht, die de 1-2 binnenschoot. Voorbij het uur borstelde Lestienne op vrije trap de derde Brugse treffer in doel, Padt raakte de bal onvoldoende met de hand. In de 66e minuut kreeg Gent een strafschop, na een lichte overtreding van Hogli op Rafinha. Ryan redde de zwak getrapte penalty van Pedersen. De Buffalo’s slaagden er niet meer in om blauw-zwart te bedreigen, ondanks een rode kaart voor Hogli in 85e minuut. De Noor werd bestraft nadat hij zijn voet richting het gezicht van El Ghanassy bracht. In de stand staat Club Brugge voorlopig op de tweede plaats, Gent is achtste. Zondagavond staat om 18u de topper tussen leider Standard en Anderlecht op het programma. (Belga)