Clubdirecteur Vincent Mannaert is rijbewijs kwijt

© Image Globe

De politierechtbank van Vilvoorde heeft Vincent Mannaert, de algemeen directeur van Club Brugge, vandaag veroordeeld tot een maand rijverbod en een boete van 1100 euro.

De straf is het gevolg van een ongeval in de nacht van 12 op 13 augustus 2010. Mannaert, op dat moment in dienst van Zulte Waregem, raakte in Opwijk met zijn wagen van de weg af en belandde tegen een huis. Hij bleek te veel alcohol in zijn bloed te hebben. Van overdreven snelheid was volgens het vonnis geen sprake. Bij een eerdere alcoholcontrole was Mannaert al eens tegen de lamp gelopen.

Mannaert zegt zijn straf te aanvaarden. In navolging van de straf die Club Brugge zijn spelers Daan Van Gijsegem en Sven Dhoest onlangs oplegde (beide spelers waren betrokken in een zwaar verkeersongeval), zal hij ook twee maandlonen afstaan aan een fonds voor verkeersslachtoffers. Daarnaast zal hij actief meewerken aan een project rond verkeersveiligheid van de Responsible Young Drivers.

“Ik heb een fout gemaakt en zal daarvan de gevolgen dragen”, aldus Mannaert in een reactie. “Door mezelf een bijkomende sanctie op te leggen, ben ik consequent willen blijven tegenover onze spelers. Daar mocht niet de minste twijfel over bestaan.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier