Cofidis Cup – Soumahoro bezorgt AA Gent de zege tegen Kortrijk

(Belga) AA Gent heeft woensdagavond in de eigen Ghelamco Arena moeten knokken om een 1-0-zege te behalen in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Beker van België tegen KV Kortrijk. Scheidsrechter Johan Verbist keurde onterecht een doelpunt van Pedersen af en zag ook geen strafschop in een overtreding van KVK-verdediger Reynaud. Invaller Yaya Soumahoro knalde in minuut 83 alle Gentse zorgen weg.

Na 22 minuten schreeuwde Gent om een strafschop na een stevige tackle van de Fransman Romain Reynaud op de doorgebroken Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Johan Verbist zag er echter geen graten in. Vlak voor rust scoorde Pedersen de 1-0, maar Verbist en zijn team hadden gevlagd voor buitenspel. Na rust vooral slordig spel van de thuisploeg. Het inspireerde Gent-coach Mircea Rednic om Yassine El Ghanassy te wisselen voor Hervé Kage. De flamboyante flankaanvaller liet duidelijk zijn ongenoegen blijken. Halverwege de tweede helft ging de Braziliaanse verdediger Rafinha zwaar door op de enkel van KVK-spits Stijn De Smet. Verbist bestrafte Rafinha met geel, De Smet kon na de aanslag niet meer verder spelen en moest gewisseld worden. Vijf minuten voor tijd wiste Yaya Soumahoro al het voorgaande weg met een knappe 1-0. De invaller dribbelde in het strafschopgebied drie verdedigers, alvorens de bal knap in doel te schieten. De terugwedstrijd wordt op 15 januari afgewerkt. (Belga)