Colsaerts pakt nipt naast zege in Italië

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Nadat hij een heel weekend mee streed voor de overwinning, eindigde Nicolas Colsaerts na een mindere finaledag uiteindelijk als vierde op de Italian Open.

Colsaerts (30) trok naar Turijn om er zijn vertrouwen op te krikken na een mindere zomer op de PGA Tour en na zijn opgave (griep) op het KLM golftoernooi van Zandvoort eerder deze maand. Onze landgenoot is op de wereldranking ondertussen gezakt naar de 54ste plaats.

In een zonovergoten Italië startte Colsaerts sterk: met een rondje van 65 stond hij na dag één mee aan de leiding. Na dag twee dook hij het weekend in als gedeeld tweede. Zondag was de finaledag, waarin Colsaerts nog steeds mee deed voor de titel. Hij speelde een rondje binnen par, maar dat was niet goed genoeg om een ontketende Julien Quesne (33) achter zich te laten. De Fransman haalde op de laatste vier holes drie keer een birdie en sloot zo de Italian Open af met 12 onder par. Genoeg voor zijn tweede zege op de European Tour.

Colsaerts eindigde uiteindelijk gedeeld vierde, een opsteker. Maar toch was de Brusselaar licht teleurgesteld. “Ik heb niet mijn beste golf gespeeld”, zei hij na afloop van de finaledag. “Anderzijds was het al even geleden dat ik nog eens tot het einde mee streed voor een overwinning, dus dat voelt wel goed.”

De volgende afspraak voor Cols is zowaar in eigen land: van 26 tot 29 september vindt op het terrein van Royal Zoute te Knokke de Kings of Golf plaats. Een liefdadigheidstoernooi waar ook toppers als Sergio Garcia, Sam Torrance en Ian Woosnam present geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier