Colsaerts: ‘Vijf of zes keer per jaar laat ik mij nog eens gaan’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Aan de vooravond van de PGA Championship, de vierde major van het seizoen, gaf Nicolas Colsaerts een interview aan de Amerikaanse zender NBC. Hij legt onder meer uit waarom hij bij zijn collega’s bekend staat als ‘The Dude’.

Naast The Belgian Bomber (omdat hij één van de verste slagen heeft in het circuit) en Coels, circuleert in de wandelgangen nog een derde bijnaam voor onze landgenoot Nicolas Colsaerts: The Dude. Naar analogie met het hoofdpersonage uit de film The Big Lebowski, een culthit die handelt over een man -The Dude- die door het leven struint, zich nergens zorgen over maakt en zijn dagen liefst slijt in zijn luie zetel of in de bowlingzaal.

In een interview met Golfchannel, de gespecialiseerde website van het populaire Amerikaanse mediahuis NBC, legt de Belg uit waar die vergelijking vandaan komt. Ook bekende collega’s als Lee Westwood en Ian Poulter geven een woordje uitleg.

“Die gast is gewoon great fun“, beweert Ian Poulter. Lee Westwood diept als voorbeeld een anekdote op over de festiviteiten na het winnen van de Ryder Cup -vorig jaar trouwens de internationale doorbraak voor Colsaerts: “Ik dacht dat ik serieus kon drinken, maar Nicolas ging na mij naar bed. Hij was met zekerheid de last man standing.”

De teugels vieren

De reputatie van Colsaerts als notoir partybeest blijft hem dus achtervolgen. Als tiener werd hem al een grote toekomst voorspeld als professioneel golfer, maar een iets te losbandige levensstijl stelde die verwachte topcarrière telkens uit. Pas de voorbije drie jaren loste de recent dertig geworden golfer eindelijk de verwachtingen in. The Belgian Bomber won onder meer het WK matchplay en eindigde tweemaal in de top 10 van een major.

Toch zal hij altijd wel die laidback-attitude blijven bewaren, vertelt Colsaerts: “Vijf of zes keer per jaar laat ik mij nog eens gaan, ik heb dat nodig. Het heeft te maken met het leven dat we leiden: we zijn constant onderweg en kunnen fysiek zelden de teugels vieren. Mensen denken dat wij een mooi leventje leiden omdat we constant op reis zijn, maar zo is het niet, dat zijn geen vakanties, hoor.”

Gebraden kippen

Een andere anekdote die zijn ‘coole’ houding illustreert, dateert van enkele weken geleden, toen Colsaerts op de prestigieuze AT&T National meedeed. “Ik hoorde dat er vlakbij een zeer goed kippenrestaurant was, dus dat wilde ik even proberen”, doet hij zijn relaas. “Ik had tegen de jongens van Callaway (zijn sponsor) gezegd dat ze geen lunch moesten voorzien. Ik kwam terug met zeven gebraden kippen voor hen. Ze waren totaal verbaasd: -‘Nooit eerder heeft een pro dat gedaan voor ons.’ Ik kon dat amper geloven. Voor mij is iedereen gelijk en ik gedraag me overal als dezelfde kerel. Of ik nu onder spelers, caddies of clubpersoneel vertoef.”

En over zijn bijnaam The Dude: “In de VS zeg ik zelf constant dude tegen iedereen… en eigenlijk ben ik er zelf ook wel één.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier