Comeback Ann Wauters bij Belgian Cats dichtbij

© Epa

Het ziet er naar uit dat Ann Wauters deze zomer haar comeback maakt bij de vrouwelijke nationale basketploeg. Ze wil met de Belgian Cats de kwalificatiecampagne voor het EK van 2011 in Polen spelen.

Dat melden verschillende media woensdag. Wauters speelde sinds 2007 niet meer voor de nationale ploeg. Toen leidde ze België op het EK in Italië naar de zevende plaats.

Volgens persagentschap Belga wordt het nieuws vrijdag officieel bevestigd op een persconferentie in Kortrijk.

De basketbalbond wil geen commentaar geven op de berichten, maar Wauters liet al weten dat ze deze zomer past voor de Noord-Amerikaanse profcompetitie voor vrouwen (WNBA).

Europese top

De 29-jarige Wauters is meervoudig Europees Speelster van het Jaar. Vorige week werd ze nog Russisch kampioen met Ekaterinburg. Volgend seizoen zoekt Wauters mogelijk andere oorden op, maar ze zou eerst dus de EK-kwalificatiecampagne willen spelen.

België speelt in kwalificatiegroep A tegen Litouwen, Kroatië, Italië en Nederland en komt in zijn eerste wedstrijd op 5 augustus in Kortrijk uit tegen Italië.

De eerste twee van de groep mogen naar het EK in Polen. Daar zijn dan weer plaatsen te verdienen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Dragend

Voor bondscoach Arvid Diels zou het al de tweede terugkeer van een dragende speelster worden, na die van de 28-jarige spelverdeelster Kathy Wambe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier