Comeback voor Michael Jordan?

© IMAGEGLOBE

Onlangs werd basketballegende Michael Jordan 50, maar het gerucht doet al een tijdje de ronde dat hij een comeback wil maken.

“Op een dag zie je me misschien spelen als ik 50 ben, zeg nooit nooit”, zei de ex-NBA-vedette in zijn toespraak toen hij in 2009 opgenomen werd in de ‘Hall of Fame’. Het lijkt irreëel, maar het is een feit dat hij nog steeds in vorm is.

‘His Airness’ traint geregeld mee bij het NBA-team Charlotte Bobcats, waarvan hij eigenaar is. Onlangs versloeg Jordan op training in een één-tegen-één-duel het 19-jarige talent Michael Kidd-Gildchrist. De Nederlander Randy Wiel, die Jordan vrij goed kent, sluit een comeback niet uit.

Onstopbaar

Wiel, de huidige coach van Rotterdam, leerde Michael Jordan in 1981 kennen. De Nederlander was toen assistent-coach van Dean Smith bij het universiteitsteam van North Carolina, waar ‘MJ’ speelde.

Iedere zomer ziet Wiel Jordan nog, bij basketbalzomerkampen in Amerika. “Hij heeft een basketinstinct en dat verleer je niet”, zei hij tegen de NOS. “Sterker: hoe ouder je wordt, hoe beter je het spel leest.”

Of Jordan het niveau nog wel aankan? “Aanvallend kan hij het nog. Eén tegen één is hij niet te stoppen. Schieten en rondlopen gaat prima, maar conditioneel is de omschakeling van aanval naar verdediging hetgeen hem nekt.”

20 punten per wedstrijd

Tim Grover, een gerenommeerde trainer van tal van NBA-sterren, denkt zelfs dat Jordan nog een van de beste spelers van zijn team zou zijn en gemiddeld twintig punten zou maken. Als Grover de kans krijgt om Jordan terug klaar te stomen voor een comeback wil hij dat overigens graag doen.

Als ‘His Airness’ effectief terug begint te spelen zou het zijn derde comeback zijn. In 1995 kwam hij met succes voor drie jaar terug bij de Chicago Bulls, na een mislukte uitstap naar het honkbal. Bij zijn tweede comeback speelde hij in 2001 nog twee jaar bij de Washington Wizards, tot op zijn veertigste. (SC)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier