Commonwealth Games weer in diskrediet: zwemmers ziek

© Reuters

Tientallen zwemmers zijn ziek geworden na een duik in het zwembad van het Mukherjee Complex in New Delhi.

De organisatie van de Commonwealth Games is een onderzoek gestart naar de kwaliteit van het zwembadwater van het Mukherjee Aquatics Complex in de Indiase hoofdstad Delhi. De afgelopen dagen zijn tientallen zwemmers ziek geworden na een duik in het zwembad.

Vooral de Engelse en Australische delegaties zijn zwaar getroffen. Minstens zes Australiërs sukkelden na een wedstrijd met maagproblemen.

Volgens de getroffen delegaties zou het opwarmingsbad de oorzaak van alle onheil zijn.

Mike Fennell, de voorzitter van de Commonwealth Games, benadrukte dat de kwaliteit van het water getest werd, maar maakt zich toch zorgen. “We moeten de oorzaak van het probleem vinden. Als er iets niet in orde is met de kwaliteit van het water mag er niet in gezwommen worden”, zei hij.

Problemen

Het probleem met het zwembadwater is het zoveelste dat de Commonwealth Games 2010 in diskrediet brengt.

De voorbereiding op dit vierjaarlijkse sportevenement verliep ronduit rampzalig met bouwproblemen, corruptie en de instorting van een voetgangersbrug en een plafond in één van de stadions. Ook de vele lege tribunes tijdens wedstrijden baren de organisatie zorgen.

De Commonwealth Games in India, die nog tot 14 oktober duren, zijn de grootste in de geschiedenis van het evenement. De kostprijs wordt geschat op 10 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier