Confederations Cup – Brazilië klopt Italië met 4-2

(Belga) Brazilië heeft zaterdag ook zijn derde groepswedstrijd op de Confederations Cup voetbal gewonnen. Het gastland klopte in groep A in Salvador vice-Europees kampioen Italië met 4-2 en beëindigt de groepsfase met een knappe negen op negen. Italië wordt tweede en mag mee naar de halve finales.

Beide landen hadden hun eerste twee partijen in groep A gewonnen (Brazilië met 3-0 tegen Japan en 2-0 tegen Mexico, Italië met 2-1 tegen de Mexicanen en 4-3 tegen Japan) en waren al eerder zeker van hun ticket voor de halve finales. De Seleçao stond bij rust 1-0 voor dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd van Dante (ex-Charleroi en -Standard). Na rust zagen de toeschouwers vijf doelpunten. Giaccherini (51.) maakte gelijk, maar vier minuten later bracht sterspeler Neymar de thuisploeg opnieuw op voorsprong na een schitterende vrije trap. Fred (66.) knalde na een individuele actie de 3-1 tegen de touwen, Chiellini (71.) gaf La Squadra nog even hoop, maar in de 89e minuut nam opnieuw Fred alle twijfels weg: 4-2. In de andere groepswedstrijd klopte Mexico Japan met 2-1. Brazilië wordt groepswinnaar met negen op negen, dan volgen Italië (6), Mexico (3) en Japan (0). In de halve finales speelt Brazilië woensdag tegen de tweede van groep B, Italië treft een dag later de winnaar van groep B. In groep B leidt wereld- en Europees kampioen Spanje voorlopig met zes punten, voor Nigeria (3), Uruguay (3) en Tahiti (0). Zondag ontmoet Nigeria Spanje en neemt Uruguay het op tegen Tahiti. (Belga)