Confederations Cup: Italië – Brazilië

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 22 juni – Ned 1 – 20.50u

Rechtstreekse uitzending van de laatste poulewedstrijden uit Groep A op de Confederations Cup. Hetzij Japan – Mexico, hetzij Italië – Brazilië. De Italianen en de Brazilianen zijn sowieso al door naar de volgende ronde, dus echt veel staat er niet meer op het spel, maar Italië – Brazilië is altijd een prestigeslag. Bovendien brengen de Italianen onder bondscoach Cesare Prandelli positief voetbal. De Brazilianen hebben dan weer enkele individuele kleppers, zoals de ster van het moment: Neymar.

Maar in feite moet u hopen dat de Nederlandse omroep kiest voor de wedstrijd tussen Japan en Mexico. Japan is, ondanks het feit dat het de volgende ronde niet bereikt, dé openbaring van dit toernooi. Tegen Italië zorgden de Japanners voor -dixit Gary Lineker op Match of the Day Live- één van de meest spectaculaire interlands van het voorbije decennium. 4-3 voor de Azzuri werd het uiteindelijk, maar Japan verdiende zoveel meer.

Werkelijk tiki-takavoetbal was het dat de ploeg van de Italiaan Alberto Zaccheroni op de mat legde. Constant driehoekjes bouwend, alles in één of twee tijden, snel tempo, hoog druk zettend. Enkel de efficiëntie ontbrak, zowel offensief als defensief. Standarddoelman Eiji Kawashima viel nochtans weinig te verwijten. Met Honda (CSKA Moskou), Endo (Osaka), Okazaki (Stuttgart) en Kagawa (Man United) beschikt Japan ook nog eens over enkele balartiesten. Een lust voor het oog, dit Japan. En voor elke titelpretendent absoluut te vermijden in de loting op het WK volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier