Confederations Cup – Italië pakt derde plaats na penaltythriller tegen Uruguay

(Belga) Italië heeft zondag de kleine finale gewonnen op de Confederations Cup in Brazilië.

In de Arena Fonte Nova van Salvador haalde de Squadra Azzurri het na een strafschoppenreeks (3-2) van Zuid-Amerikaans kampioen Uruguay. Na 90 en 120 minuten stond er 2-2 op het scorebord. Vice-Europees kampioen Italië, dat door blessures en schorsingen met een veredeld B-elftal aan de aftrap verscheen, kwam twee keer op voorsprong via Davide Astori (24.) en Alessandro Diamanti (73.), maar twee keer zorgde Napoli-superster Edinson Cavani (58. en 78.) voor de gelijkmaker. Na 110 minuten werd Milan-middenvelder Riccardo Montolivo met zijn tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Cavani werd uitgeroepen tot ‘man van de match’, maar in de strafschoppenreeks was de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon echter de uitblinker. De Juventus-goalie hield Diego Forlan, Martin Caceres en Walter Gargano van een doelpunt, terwijl voor Italië enkel De Sciglio het leer niet voorbij Muslera kreeg. In de finale nemen gastland en titelverdediger Brazilië en regerend Europees en wereldkampioen Spanje het zondagavond (00u Belgische tijd) in het Maracanastadion van Rio de Janeiro tegen mekaar op. Ongeveer 11.000 politiemensen werden voor de wedstrijd opgetrommeld, omdat de organisatoren opnieuw heel wat protest van de lokale bevolking verwachten. (Belga)