Confederations Cup – Neymar bezorgt Brazilië 2-0 zege tegen Mexico

(Belga) Op de tweede speeldag in groep A van de Confederations Cup heeft gastland Brazilië woensdag in Fortaleza met 2-0 gewonnen van Mexico. Bij de rust stond Brazilië 1-0 voor.

Neymar opende de score in de negende minuut, met alweer een “golaco” (mooi doelpunt). De aanwinst van Barcelona nam een afgeweken voorzet van Dani Alves in één tijd op de slof en trapte staalhard binnen. Ook bij het tweede doelpunt eiste Neymar de hoofdrol op. De 21-jarige sterspeler dribbelde zich in blessuretijd tussen drie Mexicaanse verdedigers door en leverde een perfecte assist af. Invaller Jo maakte het werk af. In de tweede wedstrijd in groep A staat Italië woensdagavond tegenover Japan. Brazilië won ook zijn eerste wedstrijd, 3-0 tegen Japan, en neemt met het maximum van zes punten de leiding in de groep. Als Japan niet wint van Italië, is Brazilië al zeker van een plaats bij de eerste twee in de groep en een plaats in de halve finales. Bij een zege van Italië, dat op de eerste speeldag met 2-1 won van Mexico, zijn Brazilië en Italië allebei geplaatst en nemen ze het zaterdag om groepswinst tegen elkaar op. . (Belga)