Confederations Cup – Spanje verplettert Tahiti met 10-0

(Belga) Wereld- en Europees kampioen Spanje heeft donderdag Tahiti met 10-0 verslagen op de Confederations Cup in Brazilië. Bij de rust stond er 4-0 op het bord.

Al na vijf minuten kwam Spanje op voorsprong in het Maracana-stadion van Rio. Fernando Torres verraste de doelman in de korte hoek. De Brazilianen in het stadion stonden als één man achter Tahiti en dat gaf de amateurvoetballers vleugels. Ze hielden de Spanjaarden af en probeerden er uit te komen op de tegenaanval. Dat lukte bijna een half uur, tot David Silva alleen voor Roche verscheen en simpel binnen tikte. Luttele seconden later zorgde Torres voor de 3-0. Vijf minuten voor rust nam David Villa de 4-0 voor zijn rekening. Na vier minuten in de tweede helft tikte Villa de 5-0 voorbij Roche. Op het uur maakte Torres zijn derde van de avond, kort daarop gevolgd door Villa. Mata scoorde de 8-0. Een kwartier voor tijd miste Torres nog een strafschop, maar hij maakte die fout een minuut later goed. Vijf minuten voor tijd claimde Tahiti ook een penalty, maar de scheidsrechter ging er niet op in. Silva zorgde nog voor de dubbele cijfers. 10-0 is het grootste doelpuntenverschil op een FIFA-toernooi. Drie keer werd er op een WK met negen goals verschil gewonnen: Hongarije-Zuid-Korea 9-0 in 1954, Joegoslavië-Zaïre 9-0 in 1974 en Hongarije-El Salvador 10-1 in 1982. Donderdagavond spelen Nigeria en Uruguay de tweede wedstrijd in groep B. Spanje staat aan de leiding met 6 punten, voor Nigeria (3), Uruguay en Tahiti (0). . (Belga)