Corinthians is wereldkampioen na 1-0 zege tegen Chelsea

(Belga) Niet Chelsea maar het Braziliaanse Corinthians volgt Barcelona op als wereldkampioen voetbal. De club uit Sao Paulo won in het Japanse Yokohama de finale met het kleinste verschil van de Champions League-winnaar, dankzij een goal van Guerrero na rust. Eerder vandaag won het Mexicaanse Monterrey de match om het brons met 2-0 van het Egyptische Al Ahly.

Chelsea, met Eden Hazard 87 minuten op het veld, had licht overwicht in de eerste helft maar Corinthians was wel het dichtst bij een doelpunt toen Emerson de paal trof. Even later redde Cassio knap een plaatsbal van Moses en ook bij een afstandsschot van Mata was de Braziliaanse doelman bij de les. Ook in de tweede helft ging het goed op en neer zonder veel grote kansen. Na een schot van Paulinho net naast kwam Corinthians op voorsprong via Guerrero. De Peruaan, ook in de halve finale de matchwinnaar, kopte een afgeblokt schot van Danilo in doel. Benitez voerde drie wissels door, met onder meer Marin voor Hazard, en vijf minuten voor het einde kreeg Torres dé kans op de gelijkmaker. De Spanjaard trapte van dichtbij echter op doelman Cassio. Cahill werd in de slotminuut nog van het veld gestuurd en in de extra tijd werd de gelijkmaker van Torres terecht afgekeurd wegens nipt buitenspel. Het werd zo helemaal een einde in mineur voor Chelsea. Na de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League wilden de Blues absoluut de wereldtitel, maar ze moeten nu met lege handen terug naar Londen. (TORU YAMANAKA)