Crash Jules Bianchi: FIA start onderzoek

Jules Bianchi © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Internationale Automobielfederatie (FIA) start een onderzoek naar het ongeval van Formule 1-piloot Jules Bianchi tijdens de grote prijs van Japan. De toestand van de 25-jarige Fransman is kritiek, maar stabiel.

De FIA heeft aan wedstrijddirecteur Charlie Whiting gevraagd om zo snel mogelijk een rapport op te stellen over de oorzaak van het ongeval. Dat moet klaar zijn binnen enkele dagen en hoe dan ook voor de grote prijs van Sotsji komend weekend.

De manager van Bianchi is overigens Nicolas Todt, zoon van FIA-voorzitter Jean Todt. Eerder op de dag sprak F1-topman Bernie Ecclestone zich uit voor een onafhankelijk onderzoek door externe experts.

Crash

Bianchi reed zondag in het slot van de grote prijs van Japan op het kletsnatte circuit van Suzuka met zijn Marussia-bolide tegen een kraanwagen. Die was op het circuit gekomen om te helpen bij het wegtakelen van de bolide van Adrian Sutil.

Op amateurbeelden is te zien hoe de Fransman aan een hoge snelheid onder de gele kraanwagen doorschuift en vervolgens tegen de omheining tot stilstand komt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bianchi liep bij het ongeval ernstige verwondingen aan het hoofd op en ligt in kritieke maar stabiele toestand in het Mie-ziekenhuis in Yokkaichi.

Michael Schumacher

De befaamde arts en professor Gérard Saillant volgt in Yokkaichi de behandeling van Bianchi op. Saillant is een goede vriend van Michael Schumacher. De 69-jarige Fransman trok na het ernstige skiongeval van ‘Schumi’ eind december 2013 onmiddellijk richting Grenoble om er de artsen bij te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier