David Goffin klopt Roger Federer en speelt finale van Masters tennistoernooi

David Goffin © Belga Image
Kamiel Vermeylen
Kamiel Vermeylen Journalist Knack.be

Onze landgenoot David Goffin heeft voor een tweede stunt gezorgd op het Masters tennistoernooi in Londen. Hij versloeg favoriet Roger Federer (2) in drie sets.

Goffin begon nochtans niet optimaal aan de wedstrijd. In de eerst set moest hij al snel tegen een 1-5 achterstand aankijken. Het niveau van de Zwitser Federer lag immers erg hoog. Goffin kon nog milderen tot 6-3, maar moest de set dus aan zijn concurrent laten.

Maar in de tweede set herpakte hij zich. Niet alleen begon Federer meer fouten te maken, in vergelijking met de eerste set lag het niveau van Goffin in de tweede een stuk hoger. Onze landgenoot trok aan het langste eind, 6-3 was het verdict.

Goffin hield zijn niveau aan tijdens de beslissende derde set en vloerde Federer met 6-4. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische tennis speelt een mannelijke landgenoot de finale van het prestigieuze Masters toernooi.

In de finale speelt hij tegen de Bulgaar Dimitrov of de Amerikaan Sock. Hun wedstrijd wordt vanavond om 21.00h Belgische tijd afgewerkt. Tegen Dimitrov speelde Goffin al eerder dit toernooi. Toen moest hij kansloos afdruipen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier