Davis Cup: België leidt tegen Oekraïne na winst in dubbelspel

Olivier Rochus en Ruben Bemelmans © BELGA

In de barrages om een plaats in de Wereldgroep van de Davis Cup tennis leidt België na het dubbelspel tegen Oekraïne met 2-1.

In de barrages om een plaats in de Wereldgroep van de Davis Cup tennis leidt België na het dubbelspel tegen Oekraïne met 2-1.

Ruben Bemelmans en Olivier Rochus haalden het zaterdag in het Estse Tallinn in vijf sets van Sergiy Stakhovsky en Sergei Bubka. De setstanden waren 6-2, 6-3, 2-6, 3-6 en 6-2. Het duel duurde 2 uur en 55 minuten. Na de twee enkelspelen van vrijdag was de stand 1-1.

Steve Darcis (ATP 362) verloor de openingswedstrijd met 3-1 van Sergiy Stakhovsky (ATP 92), maar David Goffin (ATP 46) bracht België op gelijke hoogte dankzij een 3-0 (7-6 (7/1), 6-3 en 6-1) zege tegen Illya Marchenko (ATP 148) in de tweede wedstrijd.

Morgen/zondag staan de twee laatste enkelspelen op het programma. Om 12 uur speelt Goffin tegen Stakhovsky, waarna Darcis Marchenko ontmoet. De opstellingen kunnen wel nog wijzigen.

Oekraïne moest wegens de onveilige situatie in het land op zoek naar neutraal terrein. Vandaar wordt het duel in Tallinn afgewerkt. België won de twee eerdere onderlinge confrontaties (2006 en 2009) met Oekraïne. De winnaar van de ontmoeting speelt volgend jaar in de Wereldgroep, de verliezer komt uit in groep I van zijn zone (voor België de Europees-Afrikaanse zone). (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier