De 10 beste quotes van José ’the Special One’ Mourinho

© REUTERS

José Mourinho, ook wel gekend als de koning van de punchlines, laat nooit een interview onopgemerkt voorbijgaan. Een overzicht van zijn tien opvallendste uitspraken.

Le Soir lijstte de 10 beste quotes van de door Chelsea ontslagen ‘Special One’ José Mourinho op. Een overzicht.

1. Over God

‘God moet denken dat ik een geniale kerel ben. Anders zou hij me niet zoveel geven. Ik heb een ongelooflijke familie en mijn droomjob.Als hij me zoveel gegeven heeft, wil dat zeggen dat hij vindt dat ik dit verdien.’ (18/02/2011)

2. The Special One

‘Ik ben kampioen van Europa. Ik ben niet een van de laatste, ik ben een speciale.’ (2005) En zijn bijnaam ’the Special One’ was geboren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Op tien

‘Als ik mezelf moet quoteren op 10, dan geef ik me een 11.’ (3/3/2011)

4. Wie draagt de broek?

‘Zij is de echte manager van ons gezin. Daarbuiten ben ik misschien wel de ster, hier ben ik dat niet.’ Mourinho is dan wel een Big Boss op en naast het veld, thuis draagt zijn echtgenote de broek.

5. Wat is het verschil tussen Karim Benzema en een jaagkat?

‘Als je met een goede hond gaat, jaag je meer. Als je met een kat gaat, jaag je minder, maar je jaagt nog steeds.’ (december 2010, over Karim Benzema)

6. Eden Hazard

‘Zij die van voetbal houden, moeten ook van Eden Hazard houden.’ (02/01/2015 in de Daily Telegraph)

7. The Special One zonder speciale krachten

‘Ik zal meer werken, maar ik kan geen wonderen verrichten. Ik ben Merlijn of Harry Potter niet.’ (02/09/2010 Na zijn eerste match in de Liga tegen Mallorca)

8. Dan nog liever Vietnamezen

‘Alles was lelijk. Ik zou geen euro gegeven hebben om deze match te zien. Als ik een tv-kijker was, was ik weggezapt naar Eurosport om een match van het Vietnamees kampioenschap te zien. Eerder dat dan wat er zich vanavond heeft afgespeeld.’ (20/12/2010, na een verloren match tegen Sevilla).

9. Voor de scheidsrechter

‘Ga kakken’

Een prachtige uitspraak, vol finesse en poëzie. Uitgesproken tijdens de Beker van Spanje, bestemd voor scheidsrechter José Luis Paradas Romero.

10. Profetische woorden…

‘Als Chelsea me wil ontslaan, dat ze me dan ontslaan.’ (10/03/2015)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier