De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmer

Een mooie en trendy baard hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met enkele slimme onderhoudstips volgens de regels van de kunst, ben je helemaal mee met de nieuwste baardtrends. We zetten de trends op een rijtje en geven advies waarop te letten bij de keuze van een baardtrimmer.

Trend 1: De stoppelbaard

De driedagenbaard wordt die ook wel genoemd. Al kan dat ook wat langer duren voor je een stevige stoppelbaard hebt gekweekt. Zeker als je blonde baardharen hebt. Deze baard heeft weinig onderhoud nodig en is dus heel gemakkelijk. Je moet alleen maar om de paar dagen wat trimmen op de gewenste lengte zodat de haartjes niet te lang worden. Zo krijg je een coole, ongeschoren look zonder dat dit onverzorgd overkomt. Kies voor een scheerapparaat met een opzetstuk van 1 mm.

Heb je een onregelmatige baardgroei met hier en daar wat onbegroeide plekjes, dan kies je best voor een wat langere baard. Want de driedagenbaard legt alle gaatjes bloot.

De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmer

Trend 2: De snor is terug!

Een vleugje vintage en heel trendy. Kies voor een originele twist – letterlijk – met een fijn krulletje aan de uiteinden dat je met wax in vorm houdt. Of ga voor een rechttoe rechtaan borstelsnor. Draag de snor niet gladgeschoren maar laat ook een kort verzorgde baard groeien. Trim die baard kort tussen 1 en 3 mm, zodat je snor zich duidelijk aftekent.

Voor deze baard-met-snor heb je enkele weken geduld nodig. Creëer een strakke snor met perfecte contouren door een dubbelzijdig mesje van een scheerapparaat te gebruiken. Zoals de Philips OneBlade Face + Body bijvoorbeeld waarmee je kan trimmen, scheren en contouren.

Het vergt wat durf om een snor te dragen, want het getuigt van een heel persoonlijke stijl. Een snor is een hippe aandachtstrekker.

De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmer

Trend 3: De korte baard

Met een baard van een halve centimeter lang doe je zelden iets verkeerd. De veelzijdige look past goed bij elk kapsel. Het verschil zit ‘m in de details: ga je voor een extra stoere look, laat de baard dan ook je keel inpalmen. Liever verzorgder? Kies dan voor een strakke halslijn en scheer de solitaire haartjes op de wangen weg. Een baard groeit gemiddeld 1,3 centimeter per maand , trim daarom twee keer per week op de gewenste lengte. Gebruik hiervoor een opzetstuk van 5 mm.

Breng geregeld lotion aan voor extra zachtheid, en kam de haartjes naar beneden zodat je baard niet te prikkelig wordt.

De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmer

Advies bij de keuze van je baardtrimmer

  • Het is handig om te kiezen voor een scheerapparaat met opzetbare stoppelkammen. Zo kan je trimmen, scheren en je contouren stylen met één apparaat.
  • Ga voor een waterbestendig apparaat, zo kan je droog of nat scheren, met scheerschuim of in de douche.
  • Met een 3-tal stoppenkammen tussen 1 en 5 mm kom je al een heel eind voor het nauwkeurig trimmen van je baard.
  • Een dubbelzijdig mes zorgt ervoor dat je het apparaat in elke gewenste richting kan bewegen.
De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmer

De Philips OneBlade Face + Body voldoet aan al deze eisen en heeft een handig opzetstuk met huidbescherming voor het scheren van je lichaam, ontdek hem op Philips.be.