De Badwater Marathon: lopen in de hel (video)

© IMAGEGLOBE

De Portugees Carlos Sá had nooit eerder een marathon gelopen… en won dan maar de Badwater Marathon. Eén van de zwaarste loopwedstrijden ter wereld, dwars door Death Valley.

De Badwater Marathon in de Death Valley bij Las Vegas moet zowat de zwaarste loopwedstrijd ter wereld zijn: 217 kilometer lopen met een niveauverschil van meer dan 5000 meter in temperaturen die kunnen oplopen tot 48 graden en met windsnelheden tot 50 km/u.

Vorige week werd de editie van dit jaar gewonnen door de 39-jarige Portugees Carlos Sá, die voor de eerste keer deelnam.

“Toen ik de uitdaging aanging, zat ik vol met vragen”, zegt de winnaar. “Ik had zelfs nog nooit een marathon gelopen en hier moest ik er vijf na elkaar lopen.”

De Portugees klokte af in een tijd van 24 uur en 38 minuten en had daarmee een voorsprong van 15 minuten op de Australiër Grant Maughan. Sá profiteerde van de gelegenheid om een boodschap mee te geven aan zijn landgenoten, die door de economische crisis moeilijke tijden meemaken.

“Om de depressie tegen te gaan moeten we onszelf heel hoge doelen opleggen. Daar moeten we in geloven en ervoor vechten. Want we zullen het land niet veranderen zonder opofferingen te doen.” (PS)

Een reportage over de Badwater Ultramarathon:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier