De fysieke progressie van de Red Panthers: ‘Barbara Nelen “geflitst” aan 30 km/u’

Barbara Nelen © Belga Image

De topnaties hebben ze nog niet bijgebeend, maar volgens hun fysical coach hebben de Red Panthers een flinke vooruitgang geboekt op fysiek vlak.

‘Ze hebben al hard gezwoegd, maar er is nog werk aan de winkel’, zei Mika Van Cutsem, fysical coach van de nationale dameshockeyploeg, op een persmoment. De Red Panthers plaatsten zich donderdag voor de kwartfinales van de halve finales van de World League in Brasschaat.

‘We hebben de topnaties zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland nog niet helemaal bijgebeend’, zegt de 41-jarige Van Cutsem, die terugblikte op de voorbije jaren. ‘We hebben wel de achterstand kleiner gemaakt, en we hebben vooruitgang geboekt op fysiek vlak. Bijvoorbeeld op vlak van snelheid. We hebben ongeveer één tiende van een seconde gewonnen per 10 meter, wat enorm veel is.’

De Red Panthers hadden woensdag in hun tweede wedstrijd verloren van Australië, een topland op fysiek vlak. Toch verliep het spel eerder evenwichtig. ‘Enkele van onze speelsters zijn bijna echte sprintsters geworden’, zegt Van Cutsem. ‘Onze eigen Barbara Nelen werd door ons GPS-systeem “geflitst” aan 30 kilometer per uur, terwijl ze een sprintje plaatste in de partij tegen India.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier