De grote Tourquiz

Supergemakkelijk is het allemaal niet, maar de aha-erlebnissen zullen niet uit de lucht zijn.

Voor veelvraten als Michel Wuyts, Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte, Carl Berteele en Christophe Vandegoor (allen Sporza) of zelfs de analisten José De Cauwer en Frank Hoste mogen de achthonderd vraagstukken over de Ronde van Frankrijk geen enkel probleem meer vormen.

Toch blijft het leuk om tijdens de julimaand dit naslagwerk eens bij de hand te nemen om je man/vrouw/vriend/vriendin of kennissen te testen op hun parate kennis.

Je hebt keuze te over, want deze uitgave van de twee Nederlandse auteurs werd opgedeeld in maar liefst twintig hoofdstukken. Daarbij werd echt geen enkel facet van de grootste wielerwedstrijd van het seizoen over het hoofd gezien.

Supergemakkelijk is het allemaal niet, maar de aha-erlebnissen zullen niet uit de lucht zijn. Natuurlijk zijn de vragen vaak Nederlands getint, maar toch is er ook plaats voorzien voor onze landgenoten. Weet u bijvoorbeeld dat de zus van Ivan Basso getrouwd is met een Italiaans oud-renner, maar ook in verband werd gebracht met een Belg? Het (verrassende) antwoord leest u op pagina 184, maar we geven het hier al gratis en voor niks: Mario Aerts. (FV)

‘De grote Tourquiz’ van Hans-Jörgen Nicolaï en Vincent Luyendijk werd uitgegeven door Nieuw Amsterdam, in België verkrijgbaar via WPG, telt 189 pagina’s en kost 14,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier