De opmars van Luca Brecel (video)

© BELGA

Volgende week maandag start Luca Brecel in de zestiende finales van het UK Championship. Ook over het kanaal is het Belgische snookertalent een hype. In 2010 draaide de BBC al een reportage over de jonge Limburger.

In april van dit jaar zorgde Luca Brecel al eens voor headlines in het snookerwereldje, toen hij zich als jongste deelnemer ooit kon plaatsen voor The Crucible, het officieuze WK snooker.

En de nog altijd maar zeventienjarige Luca deed vorige week weer van zich spreken. In de kwalificatiereeksen voor de UK Championship, één van de meest prestigieuze toernooien in het circuit, schakelde onze landgenoot de Britse ex-wereldkampioen Peter Ebdon uit. Zo wordt hij de jongste snookerspeler ooit die zich in hetzelfde jaar kan kwalificeren voor zowel The Crucible als het UK Championship.

Op maandag 3 december treedt Brecel in de 1/16de finale aan tegen Ricky Walden, het nummer twaalf van de wereld. In aanloop naar die misschien historische partij serveren we hier twee filmpjes die het talent van Brecel belichten. Een reportage van BBC uit 2010, met getuigenissen van grootheden Ronnie O’Sullivan, Mark Allen en -o, ironie- Peter Ebdon. Het tweede filmpje is een reportage die Sporza recent maakte. (MS)

De reportage van BBC uit 2010:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De reportage op Sporza vorige maand:

http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier