De rocker in Petr Cech (video)

© IMAGEGLOBE

Chelseadoelman Petr Cech is in zijn vrije tijd drummer. En niet zomaar één: met zijn rockband Eddie Stoilow staat hij op de affiche van het populaire Tsjechische festival Rock for People.

De zomer staat synoniem met muziekfestivals. Wij kennen Rock Werchter en Pukkelpop, in Tsjechië hebben ze Rock for People. Eén van de namen op de affiche (met verder nog headliners als Queens of the Stone Age en Bloc Party) van dit populaire vierdaagse evenement is Eddie Stoilow, een indierockgroep met achter de drums niemand minder dan Petr Cech, doelman van Chelsea FC.

Cech erkent in de Britse media dat hij het momenteel besterft van de zenuwen voor het concert van vrijdag 5 juli. “Ik speelde al eens voor 2000 mensen, maar nooit voor zo een groot publiek. Als de drummer in een band een fout maakt, valt alles in duigen.” Muziek is altijd al de grote passie van de Chelseagoalie geweest: “Wanneer ik naar een concert ga, stel ik me altijd zodanig op dat ik de drummer heel de tijd in het oog kan houden.”

De terugkeer van Mourinho

Na het optreden gaat het voor Cech richting Londen, waar volgende week de trainingen hervatten. Ook daar kijkt de Tsjechische nummer 1 reikhalzend naar uit, want niemand minder dan José Mourinho keerde terug naar de club waar hij zoveel successen mee boekte. Cech: “Hij bracht destijds die alles over-mijn-lijkmentaliteit naar Chelsea. Met de juiste bewoordingen en zijn oog voor detail krijgt hij iedereen mee in zijn verhaal. Hij is één van die managers die liever verliezen dan gelijkspelen. Alles staat in het teken van winnen. Dat betekent dat je tactisch voorbereid bent en de juiste wapens gebruikt om je tegenstander uit te schakelen.”

“Er waren de voorbije twee seizoen een heleboel veranderingen, maar onze mentaliteit en gedrevenheid is gebleven. Onze ambitie blijft altijd dezelfde: try to win everything.”

Een Tsjechische reportage over zijn band Eddie Stoilow:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenCech covert ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier