De sportweek in 10 markante cijfers: de nullen van Anderlecht

© belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Elke week kiest onze man 10 opvallende getallen en stats uit de sportactualiteit. In de selectie van deze week onder meer de vele kilo’s van bokser Andy Ruiz en de gewonnen medailles van ‘neutrale’ Russen.

33

Zoveel procent van zijn 18 reguliere competitiematchen dit seizoen speelde Anderlecht 0-0 gelijk, in totaal 6 keer. In de top 20 van de Europese competities op de UEFA-ranking ‘scoort’ alleen het Portugese Vitoria Setubal op dat vlak een hoger percentage: 5 op 13 wedstrijden, of 38 procent.

Stade Reims en Atletico Madrid volgen met 25 procent, of 4 scoreloze gelijke spelen op 16 partijen.

1700

Zoveel wedstrijden heeft Real Madrid, na zijn zege tegen Espanyol (2-0) afgelopen zaterdag, gewonnen in de Spaanse eerste klasse. Real is de eerste club die die kaap rondt. FC Barcelona volgt met 1292 zeges, Atlético Madrid met 1239 overwinningen.

De sportweek in 10 markante cijfers: de nullen van Anderlecht
© AFP

28

Met zijn fenomenale hakgoal tegen Real Mallorca heeft Luis Suarez (FC Barcelona) nu tegen zoveel verschillende Primera Divisionploegen gescoord (in totaal 139 doelpunten). Oftewel álle clubs waar hij ooit tegen gespeeld heeft in La Liga.

2

Zoveel clubs in de top 10 van de UEFA-landenranking zijn op dit moment nog ongeslagen in de eigen competitie: Liverpool FC, met 15 zeges en 1 draw op 16 wedstrijden, en het Oekraïense Shakhtar Donetsk, met 15 overwinningen en 2 gelijkspelen op 17 matchen.

De sportweek in 10 markante cijfers: de nullen van Anderlecht
© BELGA

3

Zoveel jaar, plus 10 maanden en 3 dagen is het geleden dat Laurens Sweeck nog eens een klassementscross won, de BPost Bank Trofeemanche op 6 februari 2016 in Sint-Niklaas.

Sindsdien werd Sweeck 11 keer tweede (waaronder 4 maal in de laatste 6 wedstrijden dit seizoen, onder meer zondag in Zonhoven) en liefst 19 keer derde. Samen dus 30 podiumplaatsen in klassementscrossen zonder overwinning.

168

Het aantal Russische atleten dat in 2018, ondanks het uitsluiten van Rusland, onder neutrale vlag deelnam aan de Winterspelen van Pyeongchang.

Die Olympic Athletes from Russia waren immers niet ‘besmet’ door het dopingschandaal. Samen wonnen ze 17 medailles, waarvan 2 keer goud.

De uitsluiting van Rusland aan grote internationale toernooien werd nu door het Wereldantidopingagentschap met vier jaar verlengd, maar dat betekent dus niet dat er geen Russen te zien zullen zijn op de Zomerspelen van Tokio 2020.

13

Binnen zoveel jaar, in zomer van 2032, wil Queensland de Olympische Zomerspelen organiseren. Dat maakte Annastacia Palaszczuk, premier van de Australische staat, vandaag bekend. In 2000, in Sydney, vonden in Australië voor het laatst de Olympische Zomerspelen plaats.

200.000

Zoveel pond streek de Chinees Ding Junhui op door voor de derde keer (14 jaar na zijn eerste zege in 2005) het UK Championships te winnen, een van de twee grootste snookertoernooien (naast de Masters) na het WK.

Dat is… 300.000 pond mínder dan wat de winnaar van de Saudi Arabia Snooker Masters in oktober 2020 zal verdienen, wanneer in het koninkrijk voor het eerst een World Snooker ranking event zal plaatsvinden. Een even grote cheque als ook de winnaar van het WK in Sheffield ontvangt.

De sportweek in 10 markante cijfers: de nullen van Anderlecht
© AFP

128,68

Zoveel kilogram woog Andy Ruiz bij de officiële weging voor de wereldtitelkamp tegen Anthony Joshua afgelopen weekend.

De Mexicaan werd zo de op een na zwaarste bokser ooit die zijn zwaargewichttitel verdedigde. Nikolai Valuev woog in 2006 liefst 148,77 kg, maar was dan ook 2m13 groot. Ruiz meet slechts 1m88…

43.87

Met zoveel punten voorsprong won kunstschaatser Nathan Chen afgelopen weekend de Grand Prix Final, een record in de 16 jaar waarin het internationaal puntensysteem toegepast wordt in de GP Final.

Het totaal aantal punten van de Amerikaan (335.30) is ook een record, met dank aan de liefst vijf viervoudige sprongen die hij uitvoerde. Chen is sinds de Winterspelen van 2018, waar de Japanner Yuzuru Hanyu goud pakte, ongeslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier