De voorspellingen van Goudvis Gerrie

Zaterdag 16 juni – Ned 3 – 15.15u

Octopus Paul, wat heb je toch gedaan?! Toen je twee jaar geleden zeven juiste voorspellingen deed voor de wedstrijden van Duitsland op het WK van Zuid-Afrika, had je wellicht nooit de reikwijdte van die daden kunnen inschatten. Maar toch. Zelfs al reiken die tentakels van je behoorlijk ver, een beetje voorzichtigheid had gemogen.

In jouw zog hebben bookmakers, gokfanaten en gewoon mensen met veel te veel tijd en veel te weinig creativiteit talloze van je collega-diersoorten opgevorderd voor dwangarbeid tijdens het EK in Polen en Oekraïne. Je Portugese soortgenoot Octopus Paulo, de otter Fred, de pad Do, de koe Yvonne, olifant Citta, zeehond Tik, het Oekraïnse varken Chrjak of Harry de helderziende hamster van de Q-Musichengsten Sven Ornelis en Kurt Rogiers: allen kennen ze grote moeite om met die nieuw verworven sterrenstatus voor het dierenrijk om te gaan. Ze falen jammerlijk. En wat gebeurt er dan na het EK met hen? Of na een foute voorspelling waar enkele Chinezen miljoenen euro’s bij inschoten? Verbanning naar Guantanamo Bay? Of toch maar gewoon weer de natuur in, met alle psychologische gevolgen van dien.

Of neem nu Nederland, waar dierenrechtenorganisaties zwaar in hun hemd gezet worden door de NOS en hun nieuwe televisievedette: Goudvis Gerrie. Geeft -of beter gezegd: zwemt- zijn prognose dagelijks voor de ogen van honderdduizenden kijkers. Nog voor Gerrie zijn eerste prognose gaf, had hij al meer dan duizend volgers op Twitter. Wat doet dat met een vis? Gaat hij dan ook zweven?

Daar, beste Paul, had je toch ook even aan kunnen denken toen je zo zelfzuchtig op glorie mikte in het jaar 2010. Want het is sowieso je eigen schuld, de menssoort heeft daar in deze niets mee te maken. Of denk je dat wij deze vorm van licht entertainment voor ons plezier tolereren?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier