De zangcarrière van vader Santini (video)

Romeo Santini, vader van Jupiler Pro Leaguetopschutter Ivan Santini, was een populaire zanger in Kroatië. Zo kwam Sport/Voetbalmagazine te weten tijdens een bezoek aan Ivans geboortestad Zadar.

Vijf jaar geleden stierf de vader van Ivan Santini (dit seizoen al goed voor elf goals bij KV Kortrijk) in zijn slaap. Romeo Santini was in Zadar een lokale beroemdheid. “In zijn jeugd voetbalde hij en haalde hij op Joegoslavisch niveau zelfs eens een bronzen medaille in het speerwerpen, maar zijn grote passie was muziek”, vertelt Lucana, moeder van Ivan, deze week in Sport/Voetbalmagazine. “Romeo speelde gitaar, schreef liedjesteksten en zong. Destijds is hij nog met enkele vrienden voor enkele maanden met de wagen naar Duitsland en Slovenië gereden om er op te treden in Kroatische restaurants. Hij droomde ervan door te breken als zanger. Maar dat is niet gelukt, omdat hij alles zelf moest doen. Zijn kinderen wilde hij de steun geven die hij in zijn carrière nooit kreeg.”

Ook Ivan toonde aanvankelijk belangstelling voor muziek. Lucana: “In het eerste jaar notenleer was hij de primus. Als instrument koos hij daarna accordeon, maar de leraar lag hem niet en hij is ermee gestopt.”

In Zadar leeft Romeo Santini voort in zijn hit uit 1997: Kamena Dalmacija. “Iedereen houdt ervan”, getuigt Kreso, een jeugdvriend van Ivan Santini. “Elke thuiswedstrijd van basketbalclub KK Zadar zingen ze het met duizenden tegelijk.”

Romeo Santini, vader van Ivan Santini, met zijn grootste hit Kamena Dalmacija:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier