Deense basketter (20) van Charleroi overleden: ‘Titel kan ons nu gestolen worden’

Rasmus Larsen (R) © Belga Image

De Deen Rasmus Larsen, een 20-jarig talent van basketbalclub Spirou Charleroi, is overleden. De wedstrijd van vanavond in en tegen Oostende is afgelast. ‘De landstitel was het hele seizoen ons doel, maar nu kan sportief succes ons gestolen worden. Onze club is in diepe rouw gedompeld.’

Woensdag vernamen de bestuursleden, staf en spelers van basketbalclub Spirou Charleroi het trieste nieuws dat Rasmus Larsen, de Deense speler die sinds dit jaar uitkwam voor de Waalse ploeg, eerder op de dag dood werd aangetroffen in zijn bed. In een reactie geeft algemeen directeur Benoît Cuisinier aan dat het nieuws iedereen binnen de club met verstomming heeft geslagen.

“Het is verschrikkelijk nieuws”, aldus Benoît Cuisinier. “We zijn nu vooral met onze gedachten bij Rasmus’ familie. We hebben zijn ouders zelf op de hoogte gebracht en dat was een ware marteling. Hij heeft er altijd alles aan gedaan opdat hij zou slagen als basketter en verliet zijn familie al op 17-jarige leeftijd. Dat zo plots aan alles een einde komt, is gewoon enorm onrechtvaardig.”

Larsen speelde nog maar sinds dit seizoen voor onze ploeg, maar maakte hij al deel uit van de grote familie die Spirou Charleroi is

“We hebben Oostende gecontacteerd met de vraag om de wedstrijd te verplaatsen en ze gingen meteen akkoord. Ook hun spelers en staf waren in shock en dachten helemaal niet meer aan basketballen. Larsen speelde nog maar sinds dit seizoen voor onze ploeg, maar desalniettemin maakte hij deel uit van de grote familie die Spirou Charleroi is.”

Grégory Mertensen Tim Nicot, de twee jonge voetballers die recent het leven lieten, kregen te maken met een hartfalen tijdens het sporten. Dat was bij Larsen niet het geval. Hij stierf schijnbaar in zijn slaap en over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Het parket was snel ter plaatse en de autopsie moet nu duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak.”

“Larsen was woensdag niet op de afspraak voor de trip naar Oostende. De spelersbus vertrok richting de kust en een medewerkster van de club trok naar zijn woonst in Jumet. Daar deed ze jammer genoeg de verschrikkelijke ontdekking.”

‘Sportief succes kan ons nu gestolen worden’

De eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs tussen Charleroi en Oostende zal vrijdag gespeeld worden in de Sleuyter Arena in Oostende en de tweede wedstrijd vindt zondag plaats in de Spiroudôme in Charleroi. Beide ontmoetingen vangen aan om 20u30. “Maar vandaag en zeker ook de komende dagen zal basketbal het minste van onze zorgen zijn. De landstitel was het hele seizoen ons doel, maar nu kan sportief succes ons gestolen worden. Onze club is in diepe rouw gedompeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier