Deense coach doet een ‘Boskampje’ (video)

Een ‘speels klapje’ op de schouder was wat Ove Christensen wilde doen geloven toen hij een journalist een mep verkocht.

Herinner u die persconferentie ooit met Jan Boskamp en Georges Leekens. De onstuimige Nederlander bulderde van het lachen, greep onze huidige bondscoach stevig vast, schudde hem half dooreen en gaf hem een paar speelse klappen op de schouder. Nu kunnen speelse klappen van Jan Boskamp behoorlijk aankomen… Leekens bleef even schaapachtig lachend voorovergebogen zitten, met een wat angstige blik op die wildebras naast hem gericht.

Een ‘speels klapje’ op de schouder was ook wat de Deense coach Ove Christensen wilde doen geloven toen hij een journalist een mep verkocht. Christensens ploeg Randers had met 4-0 verloren van Brøndby en kreeg daar voor de tv-camera enkele lastige vragen over.

Christensen had geen zin om op “domme vragen” te antwoorden zei hij, en toen de journalist het gesprek dan maar beëindigde, kreeg hij van de coach een flinke mep op de schouder met de woorden “Godt klaret.” Dat betekent niet “godgeklaagd” of zo, maar wel “goed gedaan”.

De interviewer had het zo niet begrepen en vroeg terecht aan de coach waarom die hem sloeg. Het cynische antwoord “ik zei toch alleen dat je het goed gedaan hebt” klonk niet echt oprecht, maar oordeelt u daar zelf over na het bekijken van dit filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier